Historie

Venhuis Vijverbouw BV is een zeer ervaren bedrijf dat kan putten uit meer dan 20 jaar ervaring in de professionele vijveraanleg en mag zich (met r)echt vijverspecialist noemen.

 

Dennis Venhuis is van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Hierbij is water het onmisbare en terugkerende element. Immers, zonder water geen leven.

 

 Boven: Krantenartikel over het tuinontwerp waarmee Dennis Venhuis een grote tuinontwerp-wedstrijd heeft gewonnen.  Bron:  Dagblad Tubantia 11-09-1993.

 

Nadat Dennis Venhuis de Middelbare Tuinbouw School in 1995 afgerond had, heeft hij enkele jaren (exclusieve) tuinen ontworpen en praktijkervaring opgedaan in de aanleg van deze (exclusieve) tuinen. Tijdens deze periode kwam toch de passie voor water weer "bovendrijven". In 1997 werd de kans aangegrepen om na de nodige scholing over waterkwaliteit en visziekten, als vijverspecialist aan het werk te gaan. Het adviseren en voorlichten van consumenten met problemen in hun vijver was de voornaamste bezigheid van Dennis Venhuis. Vaak waren de problemen te wijten aan een onvolledige of verkeerde voorlichting tijdens de aanleg. In deze periode heeft hij dan ook veel kennis opgedaan over biologische processen die zich voordoen in de vijver en de invloed die de mens daarop kan hebben. Immers praktijkervaring is de beste ervaring!

 

Na drie jaar in de detailhandel gewerkt te hebben, werd de interesse gewekt voor het uitgebreidere werk. Mede door de ervaring en het praktische inzicht werd hem de mogelijkheid geboden om in 2000, na de nodige stages in het verwerken van EPDM vijverfolie, het vak van Commercieel Technisch Adviseur op te pakken. Dit, bij de grootste verwerker van EPDM vijverfolie op de Nederlandse markt.
In deze tijd heeft Dennis Venhuis de nodige kennis opgedaan van de mogelijk- en onmogelijkheden voor het aanleggen van waterpartijen. Zo kunt u denken aan oplossingen om op de meest uiteenlopende plekken het toch zo fascinerende water terug te laten keren. Voorbeelden zijn: (gedeeltelijk) op of onder gebouwen, het inwerken van kunstwerken zoals bruggen, palen etc. in de waterpartij, het maken van overstorten en het maken van grote doorvoeren.
Voordat de projecten uitgevoerd konden worden moesten er meestal stapels met tekeningen worden doorgespit, om zo de bedachte plannen te toetsen op de haalbaarheid in de praktijk.

 

 

Opdrachtgevers waren o.a. viskwekerijen, vijvercentra, hoveniers, gemeenten, instellingen en overheden in Nederland en ver daarbuiten. Na een jaar als vertegenwoordiger voor de grootste waterplantenkweker van Europa te hebben gewerkt werd het plan opgevat om de opgedane ervaring zelf in de praktijk te brengen.
 

“In mijn loopbaan werd telkens weer duidelijk dat er veel onduidelijkheden en misverstanden bestaan in de vijverwereld. Er worden door leken en "professionals" nog te vaak vijvers op een amateuristische manier aangelegd. Dit merken wij nog iedere dag”

 

Om de serieuze vijverliefhebber te kunnen bedienen zijn wij in 2003 vol enthousiasme gestart met onze onderneming Venhuis Vijverbouw.

Venhuis Vijverbouw BV legt alleen vijvers aan waarvan wij weten dat het resultaat in overeenstemming is met de wensen van de klant. Wij streven ernaar om binnen uw budget een zo hoog mogelijke kwaliteit af te leveren. Ook als u uw bestaande vijver of filtersysteem wilt aanpassen kunnen wij u van dienst zijn. Wij brengen samen met u, uw wensen en de mogelijkheden in kaart.
Deze kunnen vervolgens binnen afzienbare tijd gerealiseerd worden.

 

Venhuis Vijverbouw BV gaat altijd een stap verder, wij hebben ingenieurs met specialisatie in water- en milieukunde in huis. 

 

Bekijk op de pagina projecten de foto's van enkele gerealiseerde projecten en raak zelf overtuigd van onze know-how.

 

 

Als kwaliteit telt....